Novi Sad
04.11.2011.
19:00
Direktor "Čistoće" Dalibor Novaković izjavio je da projektom izgradnje regionalne deponije u Novom Sadu nije predviđeno zauzimanje dodatnog prostora, već će se gradnja sprovoditi na postojećoj gradskoj deponiji.
  • Tiberius

    05.11.2011 17:11
    ekologija kosta a s obzirom da vise ne smete da pravite deponije gde hocete i da trujete prirodu i sebe onda to smece morate da odlozite po utvrdjenim procedurama. da li ce opstina sama praviti deponiju i postrojenje za obradu otpada ili ce se udruziti sa drugim opstinama i odvoziti na regionalnu zavisi od sposobnosti opstina da finasiraju takve projekte. posto su kod nas opstine siromasne i proizvode malo otpada njima se ne isplati da grade postrojenja za preradu otapda i moraju da odvoze smece na regionalnu deponiju. kraj diskusije.
  • Novosadjanka

    05.11.2011 14:09
    o čemu pričate?
    Recite gradjanima ono što ste vi utvrdili na osnovu vaših analiza. A to je da će cena odnošenja smeća biti veća tri puta od sadašnje odn.ukoliko uzmete kredit sa sadašnjih 25 eura/t porašće na 85 eura/t, a ako dobijete bespovratana sredstva sa 25 eura/t na 70 eura/t. Slažem se da treba sve te divlje deponije da se očiste i da se formira regionalna, ali ne na jedva 500 m od grada. Zar nema devastiranih zemljišta koja za to mogu poslužiti a koja se nalaze na pristojnoj udaljenosti od grada? Gledala sam Skupštinu grada, odbornica DSS je diskutovala argumentovano i potpuno je u pravu. Malo ste se izgleda uplašili, pa sad zakazujete konferencije za štampu. Zar ne mislite da je trebalo organizovati i transparentniju javnu raspravu? Očito su ovde u pitanju velike pare.
  • Ekologija

    05.11.2011 10:23
    Reciklaža nije blamaža :)
    Postoje pojedini japanski gradovi koji težeka 100% recikliranom smeću.
    E sada, da postoji neka tehnologija koja reciklira staro smeće koje se decenijama gomilalo na deponiji, to je novo i za mene. zainteresovan sam, će da vidimo.
    Uticaj na podzemne vode postoji, jer nikakve preventivne mere u tom smeru nisu urađene pri izgradnji deponije. (živeo komunizam) :-/
    Mene zanima koliko je školovanih stručnjaka angažovano na poslovima deponije, ili je ovo sve samo inicijativa nekog priučenog direktora ili tehnologa?
  • NOVO NASELJE

    05.11.2011 10:18
    Napokon... jedno javno preduzece iz Novog Sada da prati evropski trend, i vodi racuna o ekonomicnosti. Svaka cast!
  • malko duzi komentar ali....

    05.11.2011 07:47
    deponija u Novome Sadu
    Neverovatno sta sve nece odraditi da bi napunili svoje djepove
    Na jugu FR,u jednom malom mestu,gde sam ja, pre 4 god se birao gradonacelnik toga mesta.
    Glavni slogan predizborne kampan jednog kandidata za gradonacelnike,
    je bila bas REGIONALNA deponija, koja bi obuhvatala 9 ovako malih naselja,i standardne price, smanjeno zagadjenje, visa zaposlenih ekonomstki 100% opravdano,bla,bla

    Drugi kandidat je drugacije pricao, objasnio je odakle novci za takve investicije, novci od POREZNIKA, jer drugacije se ne moze finansirati jer je to na NIVOU GRADSKOG BUDJETA /svih 9 mesta, a vec imaju odlicno mesto za odlaganje sortiranog smeca ako gradjanin ne spremi na vreme za cistocu/
    I kod gradjana pobedi RAZUM, odabrase protivnika regionalne mini deponije
    I onda se ide u takve zemlje raditi, jer kod njih i seljak koristi glavu za razmisljane sa razumom zato ima, glavu sa umom i razumom

  • Miroslav

    04.11.2011 23:50
    konacno
    Konacno da se nesto tako radi, inace nam je Vojvodina prepuna deponija i smeca po njivama, uradite nesto da se smece iskoristi, a ne da takozvana plodna ravnica bude zagadjena. U Evropi se tako radi vec decenijama, samo nekoliko deponija u drzavi i maksimalna reciklaza. Jos treba i da uvedete razdvajanje smeca u kucama.
  • 04.11.2011 20:44
    Ovo je odlicno...citao sam intervju u NINu pre nesto nedelja...svaka cast!
  • Prada

    04.11.2011 19:37
    koja studija kaze da se moze izvuci 50% sek.sirovina iz komunalnog otpada koji se deponovao u zadnjih 30 godina na Gradskoj deponiji? Kolika je sada izdvojenost sek. sirovina? Pa cak da izdvajate sve sirovine, a ne samo ekonomski isplative?

    Kada je otvarana nova linija za odvajanje otpada letos sa Rodnijem i Dulicem, Novakovic je rekao da ce od te linije Cistoca ima MESECNU zaradu od 30.000.000 rsd. I koliko je zaradila Cistoca za ovih par meseci koliko radi linija?

    Kaze gosp.Prada da je kriterijum za transfer stanice bila: ruza vetrova, depresija i kolicine otpada. O.K. za kolicinu otpada, a sta je sa Jelenima i Zirafama. Koje gluposti valja. A gde je studija uticaja na zivotnu sredinu. Gde je ekonomska ispaltivost? da li ste to racunali? Podzemne vode, Ragulacioni plan, itd itd

    Koja "Vesele druzina". Nemate vi veze sa komunalnim sistemom i upravljanjem otpada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna